Grotten van Remouchamps

Voor een leuke en educatieve afwisseling tijdens de werkweek kunt u met de klas een bezoek brengen aan de grotten van Remouchamps, de langste onderwater vaart ter wereld. Sinds 1912 is de grot geopend voor het toeristische publiek en sinds 1924 wordt de grot sprookjesachtig verlicht.

Het bezoek aan de indrukwekkende grot van Remouchamps bestaat uit twee delen.Het eerste deel is een wandeling onder begeleiding van een gids door meerdere zalen, waaronder de eerste zaal die reeds 8000 jaar geleden bewoond werd door de Paleolithische jagers. Via een schilderachtig, kleurrijk decor komt u bij de grote zaal, de Kathedraal. Door steeds dieper de grot in te lopen, krijgen de leerlingen een juist beeld van de wonderen in de grot. Het tweede deel van het bezoek is een vaart door grot. De boot glijdt langzaam vooruit over de onderaardse rivier. In mysterieuze stilte kunnen de schoonheden worden bewonderd. Tijdens de rondleiding krijgen de leerlingen uitgebreid uitleg over het ontstaan van de grot en het ontstaan van de diverse bezienswaardigheden.

Deze activiteit is goed te combineren op de heen of terug reis naar een werkweek in Coo

Gerelateerde arrangementen

Gerelateerde activiteiten

De specialist in actieve schoolreizen en Ardennen werkweken. Compleet verzorgde outdoor schoolkampen door ons georganiseerd.

Schoolkampen bekijken