Museum December 44

Bezoek tijdens de werkweek het museum “December 44” in La Gleize bij Coo. Dit museum is opgedragen aan de 40 miljoen mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de oorlog 40-45 stierven. Dit museum bevindt zich op slechts 6 km afstand vanaf ons Outdoor centrum in Coo.

Het museum December 44 geeft op een indrukwekkende wijze de geschiedenis weer. Het laat de leerlingen op levendige wijze de geschiedenis herleven. In het museum zijn onder andere 80 geüniformeerde poppen te zien die verschillende soldaten voorstellen. Deze uniformen zijn origineel met ceintuurgespen, helmen, petten en de wapens.

Verder zijn er vele foto’s, kaarten, maquettes, documenten en tijdsgebonden films te bekijken waardoor er een duidelijk beeld wordt gegeven van de slag die in de Ardennen plaats vond.

Een zeldzame Duitse Königstiger tank van 69 ton en een 88mm kanon houden buiten de wacht voor het museum. Deze tank was maar door weinig Amerikaanse wapens uit te schakelen. Bij het zien van de tank begrijp je gelijk waarom de Amerikaanse soldaten doodsangsten uitstraalde wanneer de tank kwam aanrollen.Een indrukwekkende en leerzame excursie die de leerlingen lang zal bij blijven!

Openingstijden:

Dagelijks van 10 uur tot 18 uur.

 

Gerelateerde arrangementen

Gerelateerde activiteiten

De specialist in actieve schoolreizen en Ardennen werkweken. Compleet verzorgde outdoor schoolkampen door ons georganiseerd.

Schoolkampen bekijken