Museum “Van de slag om de Ardennen”

In de winter van 1944-45 is om het plaatsje La Roche-en-Ardenne verbeten gevochten. Het stadje was na de uiteindelijke verovering door de Geallieerden vrijwel compleet verwoest.

Tijdens het bezoek aan het museum “Van de slag om de Ardennen” in de werkweek ontdekken de leerlingen meer dan 120 poppen van Amerikaanse, Engelse, Duitse en zelfs Schotse soldaten in gevechtsuitrusting. Daarnaast is er in de wapenzaal een indrukwekkende verzameling van ongeveer 90 geweren, pistolen en revolvers te bewonderen.

In de veteranenzaal zijn alle voorwerpen en uniformen te zien van de veteranen die hebben deelgenomen aan de Slag om de Ardennen. Op de wandkaarten zijn de verscheidene fases van de Slag om de Ardennen te zien. Ook kunnen jullie kijken naar foto’s, persoonlijke voorwerpen en uitrustingen die ter plaatse gevonden werden en een twintigtal militaire voertuigen. Er is een film te zien met de beelden die opgenomen werden tijdens de bevrijding van La Roche in januari 1945.

Dit is een interessante en educatieve activiteit welke de leerlingen nog lang zal bij blijven!Het museum bevindt zich op 13 km vanaf ons Outdoor centrum in Erezee.

Gerelateerde arrangementen

Gerelateerde activiteiten

De specialist in actieve schoolreizen en Ardennen werkweken. Compleet verzorgde outdoor schoolkampen door ons georganiseerd.

Schoolkampen bekijken